Bejelentkezés mindennap

9:00-20:00-ig

Dunaújváros:

+36 (30) 475 7830

Budapest:

+36 (70) 571 0071

Dorn-Breuss terápia

BUDAPEST

Dorn-Breuss féle gerincmasszázs, gerincterápia

Dorn Breuss

Mi az a Dorn terápia?

A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása.  Hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak.

Hogyan zajlik a terápia?

Korrekció közben végzett aktív, egyszerű gyakorlatok a páciens részéről. A terapeuta csak akkor korrigál, amikor a korrigálandó ízület „mozgásban van”, az ízület körüli izmok aktívan dolgoznak. A páciens részéről, az aktív korrekciós gyakorlatok meghatározott ismétlésszámban, folyamatosan történnek, miközben a terapeuta, a kézzel adagolt korrekciós nyomás erősségét folyamatosan, fokozatosan adagolja. A gyakorlatszám befejezéséig a korrekció folyamatos. Minden egyes ízületi korrekciót lokális vizsgálat követ, amely segítségével a terapeuta megállapítja, hogy mennyire volt sikeres az első korrekció, illetve szükség van e az adott területen további kezelésre.

Dorn-terápia előnyei:

- gyengéd, hatékony, biztonságos gyógymód a gerinc és egyéb ízületek kezelésére

- számos megbetegedést lehet vele gyógyítani, amely közvetlenül vagy közvetett úton kapcsolatban van a gerincoszloppal

- mozgásszervi, belső szervi és pszichés elváltozások, panaszok kezelésében egyaránt hatékony.

Mi az a Breuss- masszázs?

"Dorn és Breuss" kifejezés két különböző terápiát foglal magában, ami együttesen egy kezelésben is alkalmazható. Az egyik - Dorn - egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik - Breuss - pedig egy szelíd,  lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs, mely biztonságosan nyújtja, energetizálja a gerincoszlopot. A csigolyák ebben az ellazult állapotban hatékonyan és fájdalommentesen helyre tehetőek. Ez a masszázs segíti továbbá a hátgerinc energetikai, regenerálódási és kiegyensúlyozódási folyamatát, amely hozzájárul a fizikai, szellemi, érzelmi, mentális blokkjaink feloldására.

Milyen esetben alkalmazható?

- gerincfájdalmak és - panaszok esetén

- nem akut gerincsérv

- lumbágó

- gerincferdülés

- teniszkönyök

- Scheuermann betegség

- ízületi artrózis

- Ischiasz

- reumatikus megbetegedések

- spondylosis, spondilarthrosis

  

dorn-breuss terapia

Együtt vagy külön alkalmazható?

A Breuss masszázs  kiegészítője a  Dorn féle manuálterápiának, függetlenül attól, hogy a korrekciós technika előtt vagy után alkalmazzák. Ezen kívül pedig a gyakorlatban alkalmazható a két kezelés egymástól függetlenül is. Mi a két kezelést egy kezelésben alkalmazzuk, tapasztalatunk szerint így a leghatásosabb.

Ki végezheti?

A Dorn-Breuss féle manuális terápiát csak engedéllyel rendelkező, szakképzett terapeuták végezhetik. A terápiát szakképzett, gyakorlattal rendelkező gyógytornászunk végzi.

A Dorn-Breuss gerincterápia ára 6.000 Ft/alkalom, melynek időtartama 60 perc.