health icon 4 3

Ízületfeltöltés

Milyen megbetegedés esetén javasolt?

Ízületfeltöltő injekcióinkat az ízület kopásos megbetegedése esetén javasoljuk. Arthrosis esetén az ízületből az ízületi folyadék felszívódik és mozgatás közben a porcfelszín kórosan súrlódik. Ez a súrlódás ízületi nedv pótlásával csökkenthető, az ízület funkciója javítható. Ennek hiányában az elvékonyodott porcfelszín jobban kopik illetve súlyosabb esetben az ízületet alkotó csontvégek védelem nélkül érintkeznek.

Koroknai ízületfeltöltés 01 cut2

A kezelés

health icon 10 3

A kezelés előnyei

  • hatékonyan veszi fel a küzdelmet a mozgással járó fájdalommal
  • gyulladáscsökkentő hatású a befecskendezett hyaluronsav
  • tartós, egy éven át hat
  • egy év után ismételhető a kezelés
  • sokoldalúan használható, a térd-, a boka, a váll- és a kéz kisízületéin is alkalmazható
  • javul az ízület funkciója
  • védi a porcfelszínt a további kopástól
  • már a kezelés másnapján munkaképes a páciens
  • nincs felső korhatára az alkalmazásnak

Fontolja meg, hol végezteti el kezelését! A kezelést kizárólag szakorvos végezheti, melyet a Koroknai Medical biztosít Önnek, illetve szakorvosunk országos szinten kiemelkedő módon végzi el a terápiát.

health icon 10 3

Mik a porckopás tünetei?

Ízületi kopásra gyanakodhatunk abban az esetben, ha az érintett ízület mozgatása fájdalmassá válik, esetleg meg is merevedik és ez a merevség csak bemozgatás után szűnik meg. A reggeli első mozdulatok fájdalmasak, a bemozgatás kattogással, ropogással jár. Amennyiben állandósul a fájdalom és a térd vagy könyök be is dagad érdemes mihamarabb szakorvoshoz fordulni.

health icon 6 3

Melyik ízületek esetén ajánlott?

Ízületfeltöltő injekció beadását térd-, váll-, boka- és kéz kisízület esetében vállalom.

health icon 16 3

Milyen életkorban javasolt?

Felnőttkorban életkori megkötés nincsen, azonban a kezelést csak és kizárólag indokolt esetben alkalmazzuk.

 

health icon 11 3

Mit kell tudni a hyaluronsavról?

A hyaluronsav nagy molekulájú szénhidrát, ami az ízületek szempontjából síkosító szerepet tölt be. A piacon található injekciók közül a visszajelzések alapján legjobb eredményt elérő terméket helyezem előtérbe. Fontos együttesen vizsgálni a molekula nagyságot, viszkozitást, biohasznosulást is.

health icon 13 3

Hogyan fejti ki az injekció a hatását?

A befecskendezett hyaluronsav az elhasználódott saját folyadékot helyettesíti, ami részben beépül, másodlagosan pedig gyulladáscsökkentő hatású.

health icon 9 3

Hány injekcióra van szükség?

Három injekcióra van szükség egymást követő heteken. Létezik az ízületfeltöltő injekciónak olyan változata, amikor egyszer kell szúrni az ízületet. Tapasztalatunk alapján a három injekció jobban hasznosul viszont az árban nincs eltérés.

health icon 14 3

Mennyi ideig segít az injekció?

Tényleges visszajelzések alapján az injekció hatása egy évig tart. A kezeléssorozat ezután megismételhető.

 

health icon 2 3

Fájdalommal jár-e az injekció?

Az ízületfeltöltés során alkalmazott szúrás nem jár nagyobb kellemetlenséggel, mint az egyéb szúrások. Kimondottan csak az kellemetlen, amikor a tű áthalad a bőrszöveten. A szúrás érzése egy darázscsípéshez hasonlítható.

health icon 3 1

Milyen előzetes vizsgálatra van szükségem?

Ahhoz, hogy az ízületfeltöltés sikerességéről és szükségességéről megfelelően tudjunk dönteni, előzetesen az adott ízületről kétirányú röntgenfelvételt kérünk. Amennyiben ezzel nem rendelkezik, segítünk a képalkotó vizsgálat megszervezésében.

health icon 7 3

Mennyi ideig esnék ki a munkából?

Az injekció után saját lábán megy haza, Speciális kötözést a szúrás helye nem igényel. Szoktuk kérni, hogy az injekció napján az érintett ízületet pihentesse, feszülés esetén megfelelően jegelje. Másnap akadály nélkül munkába mehet.

terd koroknai
health icon 10 3

Mi is az az arthosis?

Ízületfeltöltő injekcióinkat az ízület kopásos megbetegedése esetén javasoljuk. Arthrosis esetén az ízületből az ízületi folyadék felszívódik és mozgás közben a porcfelszín kórosan súrlódik. Ez a súrlódás ízületi nedv pótlásával csökkenthető, az ízület funkciója javítható. Ennek hiányában azonban az elvékonyodott porcfelszín jobban kopik, súlyosabb esetben az ízületet alkotó csontvégek védelem nélkül érintkeznek. Jellemző tünete, hogy az érintett ízület mozgatása fájdalmassá válik, esetleg meg is merevedik és a merevség csak bemozgatás után szűnik meg. Reggel az első mozdulatok kattogással, ropogással járnak.

Amennyiben állandósul a fájdalom és a térd vagy könyök be is dagad, érdemes mihamarabb szakorvos segítségét kérni.

Ízületfeltöltést kizárólag szakorvosi vizsgálatot és javaslatot követően végzünk rendelőnkben, melyhez kérjük, jelentkezzen be reumatológiai szakrendelésre!

health icon 10 2

Kérjen visszahívást!

Ha kérdése merült fel kezeléseinkkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal, munkatársunk válaszol.

Kérjen visszahívást!

Kérdezne a kezelésekkel kapcsolatban? Munkatársunk szívesen válaszol.

Időpontfoglalás