Bejelentkezés mindennap

9:00-20:00-ig

Dunaújváros:

+36 (30) 475 7830

Budapest:

+36 (70) 571 0071

Ízületfeltöltés

MEGOLDÁS AZ IZÜLETI KOPÁSSAL KÜZDŐKNEK

 

A kezelés előnyei:

 

– hatékonyan veszi fel a küzdelmet a mozgással járó fájdalommal
– gyulladáscsökkentő hatású a befecskendezett hyaluronsav
– tartós, egy éven át hat
– egy év után ismételhető a kezelés
– sokoldalúan használható, a térd-, a boka, a váll- és a kéz kisízületéin is alkalmazható
– javul az ízület funkciója
– védi a porcfelszínt a további kopástól
– már a kezelés másnapján munkaképes a páciens
– nincs felső korhatára az alkalmazásnak

 

 

Időpontfoglalás

A kezelést kizárólag szakorvos végezheti!

Ízületfeltöltés (Orthovisc): 35.000 Ft

Milyen kezelést alkalmazunk?

A hyaluronsav befecskendezéssel az elhasználódott saját folyadékot pótoljuk vissza az ízületbe. Külön előny, hogy a hyaluronsav gyulladáscsökkentő hatású, ilyen módon is kifejti jótékony hatását.

A három injekcióból álló megoldást választottuk, mert ez a tapasztalatok alapján sokkal jobban hasznosul, mint a csupán egyetlen szúrással járó kezelés. A piacon több készítmény van jelen, ezek közül azt a hyaluronsavat tartalmazó injekciót alkalmazzuk, amely a visszajelzések alapján a legjobb eredményeket éri el, árban pedig nincs különbség.

Milyen előzetes vizsgálatra van szükség?

Ahhoz, hogy az ízületfeltöltés sikerességéről és szükségességéről megfelelően tudjunk dönteni, előzetesen az adott ízületről kétirányú röntgenfelvételt kérünk. Amennyiben ezzel nem rendelkezik, segítünk a képalkotó vizsgálat megszervezésében.

Fájdalmas a kezelés?

Az ízületfeltöltés injekcióval történik, ez nem jár több kellemetlenséggel, mint bármilyen más oltás. A szúrás nem fájdalmasabb egy darázscsípésnél. Az injekció után a páciens saját lábán mehet haza és másnap már munkaképes. A befecskendezést követően az érintett ízületet pihentetni kell, esetleges feszülés előfordulhat, ez jegeléssel visszaszorítható.

Mi is az az arthosis?

Izületfeltöltő injekcióinkat az ízület kopásos megbetegedése esetén javasoljuk. Arthrosis esetén az ízületből az ízületi folyadék felszívódik és mozgás közben a porcfelszín kórosan súrlódik. Ez a súrlódás izületi nedv pótlásával csökkenthető, az izület funkciója javítható. Ennek hiányában azonban az elvékonyodott porcfelszín jobban kopik, súlyosabb esetben az ízületet alkotó csontvégek védelem nélkül érintkeznek. Jellemző tünete, hogy az érintett ízület mozgatása fájdalmassá válik, esetleg meg is merevedik és a merevség csak bemozgatás után szűnik meg. Reggel az első mozdulatok kattogással, ropogással járnak.

Amennyiben állandósul a fájdalom és a térd vagy könyök be is dagad érdemes mihamarabb szakorvos segítségét kérni.