health icon 4 3

BEMER terápia

Alternatív mágnes-terápia az egészséges mikrokeringésért

Foglalja le most időpontját budai rendelőnkbe!

bemer terápia - Koroknai Medical

Alternatív mágnes-terápia

health icon 10 3

Miért kell foglalkoznunk a mikrokeringéssel?

Először is fontos tudni, mi az a mikrokeringés:
A mikrocirkuláció anatómiai entitás: az 50 μmnél kisebb átmérőjű erek – arteriolák, kapillárisok és venulák – területét foglalja magában; alapvető feladata a szervek és szövetek anyagcseréjének biztosítása. Egyre több kutatás és adat bizonyítja, hogy a mikrocirkuláció zavara fontos szerepet játszik az immunrendszer alulteljesítésében és hatással van a betegségek kialakulásában.

Tudjuk, hogy a vérkeringés legfontosabb része a mikrokeringés, ami a legkisebb vérereken és hajszálereken keresztül szállítja a szöveteknek, sejteknek a tápanyagot és az oxigént ugyanakkor felelős a salakanyag elszállításáért.

A mikrokeringésben lévő legkisebb zavar is kihatással lehet egészségünkre, a mikrokeringés korlátozott vagy nem megfelelő működése betegséghez vezethet.

Amennyiben képesek vagyunk a hajszálerekben a zavart elhárítani, a keringést hatásosan stimulálni, a szervezet öngyógyító mechanizmusa újra aktivizálódik, javul a sejtek aktivitása, a szervek vérellátása, vagyis beindul egy pozitív folyamat.

health icon 10 3

Mi a BEMER terápia lényege?

A megoldás a pulzáló mágneses térben rejlik, amit a BEMER készülék fájdalommentesen egy kényelmes kezelés keretében képes biztosítani. A készülék alacsony frekvenciájú pulzáló mágneses teret hoz létre. A berlini Mikrocirkulációs Intézetben sok éven keresztül tartó kutatás eredményeképpen kifejlesztettek egy olyan komplex, széles hatóspektrumú jelkonfigurációt, amellyel el tudták érni a zavart mikrokeringés hatásos serkentését.

health icon 10 3

Mi az a vazomóció?

Vazomóció a mikrokeringésünk motorja, a kis ereink ismétlődő összehúzó és kitáguló, lüktető mozgása. Amikor az ereink ilyen típusú pulzáló mozgása lustul, a BEMER terápiás módszer alkalmas arra, hogy serkentse az erek aktivitását. A hétköznapi életben ilyen típusú és mértékű stimulálást sem mozgással, sem gyógyszerrel nem tudunk elérni.

A BEMER Professional III a piacra kerülő készülékek között a legjobb teljesítményű fizikai hajszálér-terápiás készülék, amely a világon, egyedülálló módon képes a hajszálereknek a ritmusos pulzáló működését visszaállítani a normál állapotába, ezáltal a legkisebb véredényeken keresztül serkenteni a véráramlást.

Fő cél a szervezet immunreakciójának támogatása és az öngyógyító képesség aktiválása a mikrokeringés stimulálása révén.

health icon 10 3

Hogyan működik a BEMER terápia?

A pulzáló mágneses tér aktív működésbe hozza mikroér hálózatunkat, ezzel aktiválva a szervezet saját gyógyító erejét. A testre továbbított egyedi impulzusai révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére. Az átfogó hatékonyságot a szervezetben elsősorban a Bemer jelnek a vér mikrokeringésre kifejtett hatása hozza létre, ami segíti a fehérjeszintézist és segít fenntartani az oxidációs egyensúlyt.

A Bemer biomágnes terápia tudományosan bizonyítottan javítja a mikrokeringést azáltal, hogy

 • megnyit számos addig zárt kapillárist
 • növeli a mikorerek tágulékonyságát
 • növeli a szövetek oxigén ellátottságát
 • növeli a vörösvértestek áramlási sebességét
 • gyorsítja a salakanyag eltávozását
bemer kezelés

BEMER terápia
alkalmazási területei

health icon 2 3

KEZELÉS

Kialakult megbetegedés esetén támogatja a megfelelő immunreakciót, az szervezet öngyógyító képességét aktiválja.

health icon 10 3

MEGELŐZÉS

Általános közérzetjavítás, szervezet támogatása, megfelelő anyagcsere mellett segíti a salakanyag távozását, felgyorsul a sejtmegújulás.

health icon 11 3

TELJESÍTMÉNYNÖVELÉS

Amatőr és élsportolóknál is igazoltan hatásos az anyagcsere-támogatásban, a reakcióképesség növelésében, sportsérülések kockázatának csökkentésében. Az esetleges sérülések esetén csökkenthető a gyógyulási idő, gyorsítható a szöveti regeneráció.

health icon 10 3

A BEMER terápia olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelynek kiváltó oka vagy velejárója a gyenge vazomóció okozta zavart mikrokeringés

Ilyen megbetegedés és panasz például:

 •  az izom- és csontrendszer krónikus, degeneratív megbetegedései
 • gyulladáscsökkentő hatású és beindítja az öngyógyító folyamatokat
 • krónikus fáradékonyság
 • heveny és krónikus fájdalom
 • krónikus sebgyógyulási zavar
 • potenciazavar
 • krónikus anyagcserezavar (pl. cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavar)
 • cukorbetegség okozta vagy daganatkezelés utáni polyneuropathia
 • korlátozott életminőséget okozó állapotok
 • perifériás artéria-elzáródásos megbetegedések
 • krónikus fáradékonyság (pl. krónikus terheléses vagy szklerózis multiplex betegeknél)
 • akut és krónikus fájdalom
health icon 10 3
Mik a BEMER terápia ellenjavallatai? Mikor nem szabad BEMER kezelést alkalmazni?
 • Idegen szerv vagy idegen szövet beültetés, amíg immunszupresszív kezelést kap a beteg
 • Gyógyszeradagolásra szánt aktív orvosi implantátumok – kivéve inzulinpumpa
 • Ismeretlen eredetű lázas állapot
 • Súlyos szívritmus-zavar
 • Nem kompenzált görcsös rohamok
 • Relatív ellenjavallat:
  Elektromágneses, aktív stimulációt végző implantátumok (pacemaker, izomstimulátor, agyi shunt) esetében általában alkalmazható, de biztonsági okokból mindig kérje ki az implantátum gyártójának a véleményét. Relatív ellenjavallt esetekben szakorvos általi egyedi engedély alapján alkalmazható a BEMER-terápia.

 
BEMER TERÁPIA alkalmazható
 • protézisssel
 • várandósság esetén, kivéve az 1. trimeszter
health icon 10 3

Ha nem vagyok beteg, akkor is javasolt eljárni BEMER kezelésekre?

Kifejezetten ajánlott, ha úgy érzi kimerült, fáradékony, nehezen tud este elaludni. Ha csökkenést érez fizikai aktivitásában, nehezebben megy a sport vagy úgy érzi, szeretne egy kis plusz energiát.

health icon 10 3

Milyen tünetek jelentkezhetnek a BEMER kezelés után?

A kezelést követően tapasztalhat egy kis élénkséget, fejfájást, bizsergést.

A kezelést követő nap vizelete zavarosabb, sűrűbb, bűzösebb lehet, de nem törvényszerű. Ettől nem kell megijedni, a szervezetében végbementek a várt anyagcsere- és salakanyagelszállítási folyamatok.

health icon 10 3

Hogyan zajlik a BEMER kezelés?

A BEMER kezelés fájdalommentes. Nem szükséges levetkőzni, csupán a cipőjét kell levetnie. Kényelmes környezetben ráfekszik a matracra és hagyjuk pihenni. Az egyes programokat kezelőszemélyzetük állítja be.

 

A BEMER kezelés alatt Ön semmit nem érez, esetleg egy kis bizsergést, de a kezelés sikerességének nem feltétele, hogy érezzen bármit is.

health icon 10 3

Fontos tudnivalók a BEMER kezelésről

Kérjük a BEMER kezelést megelőző 4 órában és azt követően ne fogyasszon nikotin és koffein tartalmú terméket. A kezelést követően 3-4 dl víz elfogyasztása szükséges. A kezelés napján a napi folyadékbevitelt 1 liter vízzel javasolt növelni.

Medical Fitness icon

BEMER terápia és sportteljesítményfokozás

Biztosan hallotta, hogy a BEMER terápiát sikeresen alkalmazzák sportolók versenyfelkészülésénél. Miért lehet ez?

Sportsérülés, húzódás, zúzódás, részleges szakadás a gyógyulási folyamat lerövidíthető, a regenerálódási folyamat felgyorsítható. A mikrokeringés optimalizálása által a szervezet regenerálódóképessége javítható, a teljesítmény növelhető.

A BEMER terápia erősíti az immunrendszert, ezáltal a sportolók ellenállóbbak lesznek a vírusokkal és betegségekkel szemben a felkészülés időszakában is. Nem kétséges, hogy a szervezetre élénkítő, teljesítménynövelő hatással bíró BEMER terápia a versenyre való felkészülés időszakában egy hatásos kiegészítő “edzés” lehet.

Sportsérülés, műtét esetén lerövidíti a rehabilitációs időszakot és elősegíti a sebgyógyulást, csökkenti az izomfájdalmat és törés esetén elősegíti a csontok gyógyulását.

A BEMER kezelés sportfiziológiai hatásai:

 • a vérellátás javul és a parciális oxigénnyomás emelkedik- a sejten belüli és sejtközi kommunikáció, koordináció és reguláció javul
 • a sejtanyagcsere aktiválása és optimalizálása
 • a rendelkezésre álló energiahordozók jobb felhasználása
 • az igénybe vett sejtek gyorsabb salaktalanítása
 • az anyagcsere végtermékek fokozottabb kiürítése
 • teljesítmény növelhető
 • csökkenti a sérülés kockázatát
 • növeli az edzésszintet
 • optimalizálja a versenyfelkészülést
futas1 min
health icon 10 2

Kérjen visszahívást!

Ha kérdése merült fel kezeléseinkkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal, munkatársunk válaszol.

Kérjen visszahívást!

Kérdezne a kezelésekkel kapcsolatban? Munkatársunk szívesen válaszol.

Szerző: dr. Koroknai András

A teljes bejegyzés szerzői joggal védett, dr. Koroknai András tulajdona annak teljes vagy részleges másolása, sokszorosítása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges.

Időpontfoglalás