Ne hagyd ellustulni a gerinced! Aktív életmód Home Office-ban is: mozgás és gerincprevenció a Medical Fitness segítségével!

A korai emberi közösségek számára az élet egyenlő volt a folyamatos mozgással (és a természetes környezetben való aktív részvétellel. A modern világ megváltoztatta az életmódunkat. Napjainkban egyre több időt töltünk ülve, főként számítógépek előtt. A napi 8-10 óra hosszú időszak az inaktív életmódhoz, ami hosszú távon elkerülhetetlenül számos egészségügyi problémához vezethet.

Az izmok ellustulása, a testtartás romlása és a derékfájdalom csak néhány példa a hosszú távú ülő életmód következményeire. A home office-ban dolgozók számára az egészséges életmód kialakítása nem is olyan egyszerű a folyton bejövő e-mailek és szoros határidők miatt.

A rendszeres mozgásnak és a gerincprevenciós technikáknak azonban kulcsfontosságú szerepe van az egészség megőrzésében és a munkahelyi teljesítmény javításában. A Medical Fitness, azaz az egészséges életmódra összpontosító mozgásterápia, kiváló eszköz lehet ebben a folyamatban.

Miért fontos a mozgás Home Office-ban?

1. Általános jóllét

A rendszeres mozgás javítja a közérzetet és növeli az energiaszintet, ami pozitív hatással van a munkavégzésre.

2. Fizikai egészség

A hosszú ideig tartó ülés hátrányosan befolyásolhatja az anyagcserét és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A mozgás segít fenntartani az egészséges testsúlyt, támogatja a szív- és érrendszer egészségét.

3. Stresszkezelés

A mozgásnak kiváló stresszoldó hatása van, ami különösen hasznos lehet a passzív életmód mellett.

Miközben a modern munkahelyek gyakran nem teszik lehetővé a szünetek beiktatását és könnyebb gyakorlatok elvégzését, fontos megérteni, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük az egészségünket.

Rendszeres testmozgás beiktatása a napi rutinba, ülő munka közbeni gyakori szünetek tartása, testtartásunk figyelemmel kísérése és ergonomikus munkahely kialakítása mind olyan lépések, amelyek segíthetnek csökkenteni az ülőmunka negatív hatásait.

Ha egyedül nem megy, kérjünk segítséget!

A Home Office és a napi 8 óra ülőmunka a degeneratív gerincbetegségek melegágya Koroknai Medical

Hogyan segíthet a Medical Fitness és a gerincprevenciós torna?

Egyéni mozgásterápia: abból kell kiindulnunk, hogy nem vagy beteg, nincs komoly mozgásszervi panaszod, viszont a vitálkapacitásod sem felel meg egy aktív sportolóénak.

A Medical Fitness személyre szabott edzésprogramokat kínál, amelyek figyelembe veszik az egyéni egészségi állapotodat, céljaidat és az életmódodat. Ez lehetőséget teremt az egyéni szükségletekhez igazított, biztonságos és hatékony edzések végzésére.

Medical Fitness funkcionális személyi edzés Koroknai Medical

A Spine Mentor Program egy átfogó program, ami részletesen elemzi az egyén állapotát és elvárásait. Az edzésprogramot az adatok ismeretében állítjuk össze. Az elvégezhető gyakorlatok segíthetnek erősíteni a törzs- és a medence izmait, ezáltal javítani a testtartást.

Gerincprevenciós technikák Home Office-ban

Ergonómia

Az ergonómiai irodai eszközök használata, mint például a megfelelő magasságú szék és az állítható íróasztal, csökkenti a gerinc terhelését.

Nyújtógyakorlatok

A rendszeres nyújtógyakorlatok segíthetnek megelőzni az izmok merevséget, feszességét és javítani a rugalmasságot.

Testtartás-figyelmeztetők

Egyes irodai eszközök olyan emlékeztető funkciókkal rendelkeznek, amelyek időnként figyelmeztetnek, hogy ellenőrizzük és javítsuk testtartásunkat.

Dr. Koroknai András – reumatológus főorvos, szakmai vezető

Szerző

A teljes cikk szerzői jogvédelem alatt áll, annak egy része vagy egésze kizárólag a forrás megjelölésével terjeszthető.

Időpontfoglalás