Bejelentkezés mindennap

9:00-20:00-ig

Dunaújváros:

+36 (30) 475 7830

Budapest:

+36 (70) 571 0071

Bokaficam

A BOKAFICAM

Miért van az, hogy valaki hajlamos a bokaficamra?

Sok embernél előfordul, hogy alap álló helyzetben is rossz a lábtartása, ennek következtében deformitások alakulnak ki, a külső vagy belső bokaszalagok meglazulnak, a tartó izmok elgyengülnek. A leggyakoribb a befele forduló boka, ilyenkor sarkak enyhén befele dőlnek. Ebben a helyzetben a boka sokkal könnyebben fordul be a láb alá, mint egy erős szalagokkal rendelkező szimmetrikus, erős izomzatú lábnál. A boka instabilitása hozzájárul a sérülés gyakoribb kialakulásához.

Akinek múltban többször volt bokarándulása, számíthat arra, hogy a sérülés a jövőben a jövőben is gyakrabban előfordulhat.  

Bokaficam sport 

Terápiás lehetőségek:

Leggyakoribb esetben egy kisebb rándulás otthon is kezelhető, pihentetés, jegelés, fáslis rögzítés  után a hétköznapi tevékenységek akadály nélkül végezhetőek.

A sérülés komolyabb beavatkozás nélkül kezelhető. A legfontosabb a nyugalomba helyezés, megfelelő jegelés, fáslival rögzítés, felpolcolás. A sérülés után 48-72 órával jelentős javulásnak kell bekövetkeznie. Azok akik ennyi idő után sem tudják terhelni a bokájukat azok forduljanak szakorvoshoz.

Fizioterápia:

A fő terápiás vonal a megfelelő fizioterápiás terv kiválasztása. Az izomzat nyújtása és erősítése nélkülözhetetlen a jövőbeni sérülések kiküszöbölése miatt. A boka stabilitásának visszanyeréséig bokarögzítő használatát javasoljuk.

 

Komolyabb beavatkozás csak és kizárólag abban az esetben merülhet fel, ha a bokaszalagok és a lábizomzat nem erősíthető meg és a jelentős javulás sem gyógytortával, sem fizikóterápiával nem érhető el.

 

Bokaficam kezelés

Bokaficam szövődmények

Lehetséges szövődmények:

Nem megfelelő rehabilitáció és láberősítés esetén krónikus bokainstabilitás alakulhat ki, melynek következtében a beteg bokája kisebb megterhelés esetén folyton kibicsaklik, megbicsaklik. A folyamatos mikrosérülések hosszútávon roncsolhatják a bokát körülvevő szalagokat, porcot és a csontszerkezetet is.

Kérjen visszahívást!

Kérdezne a kezelésekkel kapcsolatban? Munkatársunk szívesen válaszol.