Bejelentkezés mindennap

9:00-20:00-ig

Dunaújváros:

+36 (30) 475 7830

Budapest:

+36 (70) 571 0071

Galvánáram

GALVÁNÁRAM KEZELÉSEK

 

Mire alkalmazható a galvánkezelés és milyen hatása van?

A galvánáramot felhasználó kezelések, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, értágító hatásúak.

Izom-, idegbénulás esetén javítja az idegek vezetési képességét, stimulálja az izomzatot. A kezelések során az izomtónus szabályozó hatása javítható.

 

Törések esetén javítja a csontosodást.

 

 

Hogyan zajlik a kezelés?

A betegen – kényelmes testhelyzet felvételét követően – szakszerűen elektródákat helyezünk fel. A bőrfelület és az elektróda közé nedves textil kerül felhelyezésre. Az áramerősséget a beteg visszajelzése alapján szakasszisztens állítja be és felügyeli.

 

Figyelmeztetés!

Az általános kontraindikációkon túl pacemaker, protézis esetén az áramot az érintett területen tilos átvezetni.

 

Van-e mellékhatása a galvánárammal történő kezelésnek?

A kezelés helyi vérbőséget okoz, ezáltal javul a vérellátás. A kezelt testrészen a gyulladás okozta káros szöveti nedvek felszívódása gyorsul, csökken az izomfeszülés, enyhül a fájdalom.

A helyi vérbőség fokozása folytán lokális bőrpír jelentkezhet a kezelést követően, ettől nem szabad megijedni viszont tilos vakarni. A pirosodás 2-3 napon belül eltűnik, esetlegesen jó minőségű Aloe Vera spray-vel kezelhető.

 

Kezelési idő alkalmanként: 20 perc

 

Indikáció:
porckopással járó fájdalom kezelése
fokozott izomtónus kezelése

Stabil galván kezelés:
A kezelés konstans, kis frekvenciás egyenárammal történik. Az elektródák elhelyezkedése szerint lehet hosszanti vagy keresztirányú a kezelés. Megkülönböztetünk leszálló galvánáram kezelést és felszálló galvánáram kezelést, annak megfelelően, hogy az anód és katód elektródák hol helyezkednek el. A bőrfelület és az elektróda közé nedves anyag (textil, szivacs) kerül.

 

A stabil galvánáram kezelésnek mi az élettani hatása?

Motoros idegszövetekre fejti ki hatását, élénkíti a vezetőképességet, ezért kiválóan alkalmas elsősorban neuralgia, neuritisek, myalgiák esetén.