health icon 4 3

Dorn terápia

Milyen esetben alkalmazható?

 • gerincfájdalmak és – panaszok esetén
 • nem akut gerincsérv
 • lumbágó
 • gerincferdülés
 • teniszkönyök
 • Scheuermann betegség
 • ízületi artrózis
 • Ischiasz
 • reumatikus megbetegedések
 • spondylosis, spondilarthrosis

Budapesten és Dunaújvárosban is elérhető.

lökéshullám terápia - Koroknai Medical

Legfontosabb tudnivalók a Dorn-Breuss terápiáról

health icon 10 3

Mi az a Breuss masszázs?

“Dorn és Breuss” kifejezés két különböző terápiát foglal magában, ami együttesen egy kezelésben is alkalmazható. Az egyik – Dorn – egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik – Breuss – pedig egy szelíd,  lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs, mely biztonságosan nyújtja, energetizálja a gerincoszlopot. A csigolyák ebben az ellazult állapotban hatékonyan és fájdalommentesen helyre tehetőek. Ez a masszázs segíti továbbá a hátgerinc energetikai, regenerálódási és kiegyensúlyozódási folyamatát, amely hozzájárul a fizikai, szellemi, érzelmi, mentális blokkjaink feloldására.

health icon 10 3

Mi az a Dorn-terápia?

A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása.  Hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak.

health icon 10 3

Dorn-terápia előnyei

 • gyengéd, hatékony, biztonságos gyógymód a gerinc és egyéb ízületek kezelésére
 • számos megbetegedést lehet vele gyógyítani, amely közvetlenül vagy közvetett úton kapcsolatban van a gerincoszloppal
 • mozgásszervi, belső szervi és pszichés elváltozások, panaszok kezelésében egyaránt hatékony.
health icon 10 3

Együtt vagy külön alkalmazható?

A Breuss masszázs  kiegészítője a  Dorn féle manuálterápiának, függetlenül attól, hogy a korrekciós technika előtt vagy után alkalmazzák. Ezen kívül pedig a gyakorlatban alkalmazható a két kezelés egymástól függetlenül is. Mi a két kezelést egy kezelésben alkalmazzuk, tapasztalatunk szerint így a leghatásosabb.

health icon 10 3

Hogyan zajlik a terápia?

Korrekció közben végzett aktív, egyszerű gyakorlatok a páciens részéről. A terapeuta csak akkor korrigál, amikor a korrigálandó ízület „mozgásban van”, az ízület körüli izmok aktívan dolgoznak. A páciens részéről, az aktív korrekciós gyakorlatok meghatározott ismétlésszámban, folyamatosan történnek, miközben a terapeuta, a kézzel adagolt korrekciós nyomás erősségét folyamatosan, fokozatosan adagolja. A gyakorlatszám befejezéséig a korrekció folyamatos. Minden egyes ízületi korrekciót lokális vizsgálat követ, amely segítségével a terapeuta megállapítja, hogy mennyire volt sikeres az első korrekció, illetve szükség van e az adott területen további kezelésre.

health icon 10 3

Miért éppen nálunk?

A terápiát szakképzett, gyakorlattal rendelkező gyógytornászunk végzi, így tudjuk garantálni, hogy a kezelést az egyéni állapothoz és fejlődési ütemhez igazítjuk. A szükséges eszközöket, a törölközőt és a frissítőt biztosítjuk. Foglaljon időpontot és várakozás nélkül kerül sorra rendelőkben.

dorn 2

A kezelést végző terapeutánk

Bauer Szilvia

Bauer Szilvia

Gyógytornász - fizioterapeuta, McKenzie és Dorn terapeuta

Időpontfoglalás

Dorn-terápia: 60 perc / alkalom

10.000,- Ft

90 perc Dorn-Breuss 90 perc/alkalom

15.000,- Ft