health icon 4 3

Dorn-Breuss terápia

A Breuss-masszázs egy olyan speciális porckorong-regeneráló masszázs, amely hatékonyan csökkenti a gerincfájdalmat, javítja a szövetek vérellátását, lazítja a gerinc körüli izmokat, illetve tehermentesíti a csigolyákat. Önállóan is alkalmazható masszázsforma, Dorn-terápiával együtt pedig különösen hatékony. A kezelés teljesen fájdalommentes, biztonságos és nagyon eredményes, hatása már az első alkalom után érezhető.

Foglalja le most időpontját budai rendelőnkbe!

Koroknai Medical Dorn-Breuss terápia masszázs

Legfontosabb tudnivalók a Dorn-Breuss terápiáról

health icon 10 3

Mi az a Breuss masszázs?

“Dorn és Breuss” kifejezés két különböző terápiát foglal magában, ami együttesen egy kezelésben is alkalmazható. Az egyik – Dorn – egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik – Breuss – pedig egy szelíd,  lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs, mely biztonságosan nyújtja, energetizálja a gerincoszlopot. A csigolyák ebben az ellazult állapotban hatékonyan és fájdalommentesen helyre tehetőek. Ez a masszázs segíti továbbá a hátgerinc energetikai, regenerálódási és kiegyensúlyozódási folyamatát, amely hozzájárul a fizikai, szellemi, érzelmi, mentális blokkjaink feloldására.

health icon 10 3

Mi az a Dorn-terápia?

A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása.  Hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak.

health icon 10 3

Mik a Dorn-terápia előnyei?

A Dorn-terápia gyengéd, hatékony, biztonságos gyógymód a gerinc és egyéb ízületek kezelésére, amellyel számos olyan megbetegedést lehet gyógyítani, amely közvetlenül vagy közvetett úton kapcsolatban van a gerincoszloppal. Mozgásszervi, belső szervi és pszichés elváltozások, panaszok kezelésében egyaránt hatékony.

health icon 10 3

Együtt vagy külön alkalmazható?

A Breuss masszázs  kiegészítője a Dorn féle manuálterápiának, függetlenül attól, hogy a korrekciós technika előtt vagy után alkalmazzák. Ezen kívül pedig a gyakorlatban alkalmazható a két kezelés egymástól függetlenül is. Rendelőnkben lehetőség van a a két kezelést külön igénybe venni, azonban az együttes kezelést, Dorn-Breuss féle manuális terápiát ajánljuk pácienseinknek, tapasztalatunk szerint így a leghatásosabb a kezelés.

health icon 11 3

Milyen esetben alkalmazható a Dorn-terápia?

 • gerincfájdalmak és – panaszok esetén
 • nem akut gerincsérv
 • lumbágó
 • gerincferdülés
 • teniszkönyök
 • Scheuermann betegség
 • ízületi artrózis
 • Ischiasz
 • reumatikus megbetegedések
 • spondylosis, spondilarthrosis
health icon 2 3

Milyen esetekben tilos Dorn-terápiát alkalmazni?

Még ha szelíd terápiáról is van szó, az alábbi betegségek és állapotok esetén kifejezetten ellenjavallt:

 • sérülések vagy még meg nem teljesen gyógyult csonttörések
 • akut gyulladások
 • porckorongsérv, illetve porckorongsérvműtét utáni állapot
 • előrehaladott csontritkulás
 • daganatos betegségek
 • Bechterew-kór
 • hosszan tartó kezelés kortizonnal (szteroidos fájdalomcsillapítás)
health icon 10 3

Hogyan zajlik a terápia?

Korrekció közben végzett aktív, egyszerű gyakorlatok a páciens részéről. A terapeuta csak akkor korrigál, amikor a korrigálandó ízület „mozgásban van”, az ízület körüli izmok aktívan dolgoznak. A páciens részéről, az aktív korrekciós gyakorlatok meghatározott ismétlésszámban, folyamatosan történnek, miközben a terapeuta, a kézzel adagolt korrekciós nyomás erősségét folyamatosan, fokozatosan adagolja. A gyakorlatszám befejezéséig a korrekció folyamatos. Minden egyes ízületi korrekciót lokális vizsgálat követ, amely segítségével a terapeuta megállapítja, hogy mennyire volt sikeres az első korrekció, illetve szükség van e az adott területen további kezelésre.

health icon 10 3

Miért éppen nálunk?

A terápiát szakképzett, gyakorlattal rendelkező gyógytornászunk végzi, így tudjuk garantálni, hogy a kezelést az egyéni állapothoz és fejlődési ütemhez igazítjuk. A szükséges eszközöket, a törölközőt és a frissítőt biztosítjuk. 

Rendelőnkben olyan szakemberek dolgoznak, akik széleskörű tapasztalattal és mély szakmai tudással rendelkeznek a mozgásszervi panaszokat enyhítő terápiákban. Minden páciensünknek egyedi kezelési tervet állítunk össze, figyelembe véve az egyéni igényeket és állapotot. A Dorn-Breuss terápiát a páciens specifikus problémáihoz és céljaihoz igazítjuk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el.

Foglaljon időpontot és várakozás nélkül kerül sorra rendelőkben.

Koroknai Medical Dorn-Breuss terápia masszázs
health icon 10 2

Kérjen visszahívást!

Ha kérdése merült fel kezeléseinkkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal, munkatársunk válaszol.

Kérjen visszahívást!

Kérdezne a kezelésekkel kapcsolatban? Munkatársunk szívesen válaszol.

Időpontfoglalás