Dr. Horváth Katalin

Reumatológus, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos

Végzettség: általános orvosi diploma, Pécsi Orvostudományi Egyetem (Pécs, 2001), reumatológia szakvizsga (Szeged, 2007), mozgásszervi rehabilitációs szakvizsga (Budapest, 2011).

A reumatológiai betegségek vezető tünete a fájdalom, mely akármilyen rövid ideig tart, megkeseríti az emberek mindennapjait. Ha ez elhúzódóvá, krónikussá válik, rombolja a lelkiállapotot, kihatással lesz a munkánkra, magánéletünkre, szabadidőnkre. Napjainkban a sok stressz, az ülő/mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen fordulnak fájdalom miatt szakemberhez. Számomra fontos, hogy ne csak a páciens testi tüneteit vizsgáljam meg, hanem megpróbáljam feltárni a háttérben felmerülő életmódbeli, illetve lelki okokat is. A hozzám érkezőkre partnerként tekintek, akikkel egy csapatban dolgozunk a sikerért.

Reumatológusként az izmok, lágyrészek, ízületek, csontok, porcok, a gerinc gyulladásos és degeneratív (kopásos) elváltozásaival, a csontritkulás okainak kivizsgálásával és kezelésével foglalkozom, akut és krónikus esetben is. Mozgásszervi rehabilitációs szakorvosként ezen felül a napi életvitelt könnyítő segédeszközök felírása is a feladataim közé tartozik.

Aktívan sportolok (triatlonozom), napi rendszerességgel edzek, hiszem, hogy a mozgás az embert kiegyensúlyozottabbá teszi, és hogy mozgás nélkül az ember szervezete hamarabb megöregszik. Különösen érdekelnek a sporttal kapcsolatos sérülések és ezek rehabilitációja. Ez utóbbi csak team munkában képzelhető el, gyógytornásszal, fizikoterápiás szakemberrel, masszőrrel, adott esetben dietetikussal együttműködve.

Folyamatosan részt veszek továbbképzéseken, nyitott vagyok a reumatológia újszerű diagnosztikus és terápiás megközelítései iránt is. 

A vizsgálatokat igény esetén angol nyelven is vállalom.

Szakmai tapasztalat:

PTE Reumatológiai és Immunológiai Klinika – rezidens, majd szakorvos jelölt

Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház, Harkány – Mozgásszervi rehabilitációs osztály (szakorvos)

Kiskunfélegyházi Városi Kórház – Mozgásszervi rehabilitációs osztály (szakorvos)

bemer terápia - Koroknai Medical
Időpontfoglalás