Meszéna Erzsébet

Gyógytornász – fizioterapeuta, gyógy- és sportmasszőr

Meszéna Erzsébet vagyok gyógytornász- fizioterapeuta, gyógy- és sportmasszőr.  Diplomámat a budapesti  Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szereztem.

Sportsérüléseim által kerültem kapcsolatba a gyógytornával. A mozgásterápiás alkalmak és a terapeuták hatására született meg bennem a vágy, hogy ezt a hivatást válasszam.

Lenyűgözőnek találom, ahogy az emberi test önmagát gyógyítani képes. Szakmai motivációmnak ez az alapja: megismerni az egészséges test szükségleteit és működését, a megfelelő életmóddal támogatni azt, a lehető legjobb szokásokat kialakítani a mindennapokban, szükség esetén pedig a megfelelő terápiás módszerekkel visszaállítani a szervezet egészségét. Fontosnak tartom, hogy az emberi testet egészében figyeljük, ne csak a fennálló tünetekre koncentráljunk, hanem keressük meg a probléma valódi forrását, mely esetenként meglepően távol esik a jelzett területtől.

A tanulmányaim  alatt  végig kerestem azokat a lehetőségeket ahol a szakmai ismereteimet gyakorlati tapasztalattal bővíthettem. Orvosasszisztensként segítettem ortopéd-, és reumatológia szakorvosi rendelések menetét magánegyészségügyi intézményben, gyógytornász mentorálása mellett nyugdíjas korosztállyal folytattam állapotmegörző és javító gyógytornát heti rendszerességgel. Masszőrként változatos mozgásszervi panaszokkal találkoztam, sok esetben az ülő életmódból adódó problémákkal foglalkoztam.

Célom, hogy tudásomat folyamatosan fejlesszem és minden hozzám forduló páciensnek komplex terápia keretén belül tudjak hatékony segítséget nyújtani.

Szakmai továbbképzéseim:

  • Kynesiotape tanfolyam- TestMester Stúdió
  • Myofasciális Terítő- technika- TestSzobrász Műhely
  • Folyamatban: Stecco Fasciamanipulációs technika I., II. modul
bemer terápia - Koroknai Medical