Dr. Tefner Ildikó Katalin PhD

Reumatológus szakorvos

1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Végzésem után 2008-ig az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) dolgoztam. 2005-ben reumatológia szakvizsgát tettem kiválóan megfelelt eredménnyel. 2008 óta járóbeteg szakellátásban dolgozom, 2009-től fő munkahelyként a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ Reumatológiai Osztályán. 2009-ben manuálterápiából eredményes vizsgát tettem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2014-ben balneoterápia területén történő kutatásaim alapján PhD fokozatot szereztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

Reumatológus orvosi munkámat kezdettől fogva meghatározta a manuálterápiás szemléletmód. Legkedvesebb területem a gerinc- és végtagízületek, ínak és izmok degeneratív jellegű eltéréseiből adódó akut és krónikus fájdalmak diagnosztizálása és kezelése.  A komplex terápiában hiszek, melynek alapja a rendszeres testmozgás és a helyes életforma kialakítása, a konzultáció alapján végzett gyógytorna, része lehet továbbá a fizioterápia, a masszázs, és nem utolsó sorban a balneoterápia. A természetes gyógytényezők, mint termál-ásványvizek, gyógyiszapok jótékony hatására irányuló vizsgálataim képezték PhD munkám alapját, ezen a téren kutatásokat azóta is végzek.

Tagja vagyok a Magyar Reumatológusok Egyesületének, a Magyar Balneológiai Egyesületnek, ez utóbbinak 2012-től főtitkár helyettese, majd 2019-től alelnöke lettem.

Igény esetén a konzultációt angol nyelven vállalom.

Szakterület: reumatológus szakorvos

Specializáció: mozgásszervi betegségek teljeskörű szakvizsgálata, diagnosztikája, konzervatív kezelése, gerincpanaszok (nyak-, hát-, derék), ízületi, ín- és izomfájdalmak, ízületi gyulladások, kopások, csontritkulás.

bemer terápia - Koroknai Medical
Időpontfoglalás